Bogato nahranjena i osvježena kosa

Napisao/la Super User
Kokos & Ricinus

 

Gledam tu svoju kosu i uporno je vežem u rep. Suhi su joj vrhovi,  neposlušna i na izgled joj fali nešto. Sjetim se ja tako ekstra djevičanskog kokosovog ulja i tekstova kako je super za sve te između ostalog za kosu. Sjetim se tada i ricinusovog ulja i toga kako potiče rast nove kose, hrani vlas i prodire u korijen kose. Krenem malo u istraživanje i doznam svašta korisno. Navest ću vam svoja saznanja.

 

Ricinusovo ulje može obnoviti vrlo lošu i oštećenu kosu koja su uglavnom izazvana bojenjem kose, velikoj izloženosti na suncu, soli… 

Također se koristi za rast kose jer potiče rast i na mjestima na kojima kosa više nije rasla. Povećava gustoću kose i ubrzava rast trepavica. 

Ukoliko imate loše, lomljive nokte, ricinusovo ulje je idealno za njegu i obnovu nokta i kožice oko noktiju. 

Saznala sam i da se koristi kao prirodno sredstvo protiv peruti.

 

Kokosovo ulje koristim svakodnevno za kuhanje i oduševljena sam njegovim učinkom. 

Odlučila sam se staviti ga na kosu jer sam čitala da je vrlo dobar za njegu. 

Kokosovo ulje sprječava gubitak kose i oporavlja oštećenu kosu. U ovu tvrdnju sam se osobno uvjerila. Također sam se uvjerila da hidratizira i hrani kosu. Moja je prije nanošenja bila relativno suha i trebala joj je hitna njega. Pored toga svega ističe pigment kose te pojačava boju. Njegovim nanošenjem na tjeme možete sanirati perut. 

 

Uzela sam kokosovo ulje i ricinusovo ulje u omjeru 2:1 i zagrijala ih na parnoj kupelji. To je bitno jer se ricinus treba zagrijati da bi se bolje upio u korijen kose. Utrljala sam u tjeme te nanijela na ostatak kose. Malo sam još prošla fenom po glavi kako bih proširila pore te omogućila uljima da prodru dublje u korijen vlasi. Zamotala sam ručnikom i držala do jutra. 

Trebala su mi tri pranja šamponom kako bih isprala svu masnoću. Vrlo je važno da perete kosu prirodnim šamponom jer na taj način ne štetite sebi i svojoj kosi. Ja uvijek rado biram brand Cosmel. 

Efekt koji sam dobila nakon ispiranja i sušenja je prekrasan. Moja kosa je bila nahranjena, čvršća, sjajnija, svježija i zračila je ljepotom. 

Zaista je ovo najbolji efekt koji sam dobila od svih tretmana koje sam probala. 

Probajte i doživite isto  

 

Kategorija: