ČAROLIJA BILJNIH ČAJEVA U RINFUZI

Brojna su svojstva čaja u rinfuzi zbog kojih se možete opustiti i uživati u svom omiljenom napitku. Cijela nauka pripremanja čajeva postojala je na području antičke Grčke u svrhu ozdravljenja i očuvanja cjelovitog zdravlja jer ima blagotvoran utjecaj na rad srca i pomaže u prevenciji zloćudnih bolesti. Ljekovitost čaja pomaže kod smanjivanja stresa i smirivanja organizma, ali pruža i odgovor na bezbroj zdravstvenih problema, od gubitka težine do osteoporoze.

Čaj može pomoći u postizanju i održavanju zdrave tjelesne težine. Osobe koje svakodnevno konzumiraju čaj imaju manji opseg struka i niži indeks tjelesne mase. Znanstvenici vjeruju da redovita konzumacija čaja pomaže u smanjenju rizika od nastanka metaboličkog sindroma. Metabolički sindrom može povećati rizik od nastanka dijabetesa, bolesti krvožilnog sustava i moždanog udara.

Brojne biljke imaju dokazana protuupalna svojstva, djeluju antibakterijski, antivirusno i protugljivično pa će djelovati ne samo na smirivanje simptoma kod prehlada već i preventivno. Za razliku od komercijalnih vrećica, čajevi u rinfuzi sadrže mnogo više mirisa i aroma, ukusniji su i mnogo zdraviji.

Danas ljudi mnogo više brinu o svome zdravlju, traže organsko voće i povrće, a time i čajeve u rinfuzi.

Neke od biljaka koje se nalaze u našim čajevima:

Stolisnik: izuzetno ljekovita biljka korisna kod raznih želučanih i crijevnih problema, menstrualnih i drugih hormonalnih problema, upalnih bolesti kože....

Matičnjak: ljekovita biljka jako lijepog mirisa i okusa djeluje umirujuće i opuštajuće, dobra biljka izbora kod depresije, nesanice, napetosti, ali isto tako i kod želučanih problema, nadutosti...

Kopriva: vrlo rasprostranjena ljekovita biljka od koje se koristi i korijen i list, blagi diuretik, a indicirana kod svih stanja kada je potrebno čistiti organizam, kod reumatoidnog artritisa, problema s prostatom, urinarnih infekcija...

Kamilica: nezamjenjiva biljka u svakom kućanstvu, blago smiruje, dobra je i kod probavnih tegoba, smiruje upaljenu kožu, nadražene oči....

Poljska preslica: korisna kod osteoporeze, krhke i lomljive kose i nokata, raznih edematoznih stanja...

Čičak biljka: izuzetno dobra kada trebamo čistiti organizam, kada trebamo djelovati na gram pozitivne bakterije, dobar je koleretik...

 

Mješavine biljaka od kojih svaka ima svoje jedinstveno djelovanje možete nabaviti u Zdravoj navici. Čajevi su kombinirani prema stručnom mišljenju  nutricionistice i fitoterapeuta Martine Ćustić.

 

Dođite po svoj čaj!!!!

Izvori:

  1. https://www.centarzdravlja.hr/hrana-i-zdravlje/zdrava-prehrana/zasto-je-caj-dobar-za-vase-zdravlje/
  2. https://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/caj
  3. https://ordinacija.vecernji.hr/zdravi-tanjur/hrana-kao-lijek/smanjuje-rizik-od-raka-dijabetesa-bolesti-srca-znate-li-koliko-caja-dnevno-trebate-piti-i-koja-vrsta-je-najzdravija/
  4. https://www.elegant.hr/clanci/donosimo-5-razloga-zasto-piti-caj-u-rinfuzi/
  5. https://zivim.gloria.hr/zivim/ucim/znate-li-kako-birati-i-piti-cajeve-vrijeme-je-da-i-to-naucimo-8618105

BIOREZONANCA — SensitivE Audit

Biorezonans - priroda fenomena

Biorezonancija i čovjek

Svi fenomeni u prirodi uistinu predstavljaju stalnu razmjenu informacija koje imaju elektromagnetsku prirodu. To je kontinuirani proces koji slijedi stroga pravila i proučavamo ga, čime se postiže sposobnost prepoznavanja važnih detalja o predmetu analize, a zatim pomoću tih podataka. Određeni bioritam je karakterističan za sve žive organizme - i ljude. U ovom slučaju, trenutni proces naziva se biorezonancija.

Bio-magnetske oscilacije proizvode bilo koje žive stanice. Plurićelijski organizmi stvaraju (u složenom) široko polje koje odašilje valove određene duljine. Kad su unutarnji organi zdravi i svi sustavi rade bez kvarova - elektromagnetski "profil" ("portret") ne razlikuje se od standardnog - onaj specifičan za zdravu osobu. Ali ako se bolest pojavi - bolest, virus ili infekcija - i "profil" se krši s novim frekvencijama, nazvanim "patološke".

Sarchuk VN, akademik s Međunarodne akademije energetskih informacijskih znanosti, kaže: „Strukturno fizičko ljudsko tijelo je sinergija svih stanica u organizmu. Stanice se stvaraju iz zasebnih atoma i molekula koje imaju svojstva nuklearnog i atomskog torzijskog polja, te su izvor formiranja za torzijska polja stanica. Sve u svemu, oni stvaraju torzijevo polje osobe - važan dio čitavog biološkog polja. To znači da struktura biološkog polja sadrži torzijsku komponentu koja nosi podatke o cijelom organizmu. Stoga energetska polja organizama imaju složenu strukturu koja uključuje svako energiju poznatu modernoj fizici “.

  • Ako ćete zamisliti živu stanicu organizma - otkrit ćete tijesnu električno nabijenu membranu oko nje. Kad mu se patogena virusna stanica približi - aktivira se efekt „odskoka“ s posljedičnom pulsacijom. Za nas je to vrsta "Opasnosti!" signal. Potrebno je samo svladati znanje o otkrivanju tih mikroskopskih signala i naučiti kako se što prije suprotstaviti opasnosti.

Biorezonantni test je stoga proučavanje ljudskog elektromagnetskog polja i pronalaženje patoloških signala određene frekvencije. Vrlo minimalne odstupanja od standardnih uvjeta-i određuje se ne samo vrsta patogena , već i područje lezije - koji je organ napadnut. Točnost takve dijagnoze je izuzetna - i ova metoda je jedna od najjeftinijih. Posljednje, ali ne i najmanje važno, naš je uređaj potpuno bezopasan.
sensitive-audit.com

 

 

Što se događa s našim organizmom kada preskačemo obroke?

 

Redovno preskakanje obroka negativno utjče na naše zdravlje, od povećanja tjelesne težine do izgladnjivanja, crpljenja energije.

Skoro svima nama se događa da preskočimo obrok ili dva. Neko tko pokušava izgubiti težinu konzumira manje obroka tijekom dana. Drugi su prezauzeti ili kasne i nemaju vremena za obrok. Postoje i oni koje dijeta vodi u krajnost, pa izbjegavaju hranu.

Preskakanje obroka u rijetkim prilikama nije toliko loše, ali redovno preskakanje obroka može imati negativne zdravstvene efekte. Brojne znanstvene studije pokazuju da preskakanja obroka može dovesti do poremećaja u prehrani, nezdravih dobitaka na težini i loših performansi, između ostalog.

Važno je napomenuti da tijelo ne razumije razliku između gladovanja ili preskakanja obroka. To znači da tijelo reagira na isti način kada ne dobije dovoljno izvora energije. Evo što se događa s našim tijelima kada preskočimo obrok.

Opširnije...

HELJDA

NAMIRNICA DANA: HELJDA 

 

Usprkos imenu, heljda zapravo nije žitarica nego je plodHeljda ima sva dobra svojstva cjelovitog zrnja  vrste Fagopyrum koji je u srodstvu s rabarbarom. Sjeme se suši i rascijepi. Unutar njega nalazi se jezgra, koja se upotrebljava na isti način kao i pšenica. Nepržena jezgra svijetle je boje, a kad se prži dobiva tamnu boju i zove se kaša. Heljda ima sva dobr svojstva cjelovitg zrnja - bogata je vlaknima, a ima malo masnoća i kalorija. Također sadržava neke važne sastojke koji nedostaju većini žitarica. Heljda je bogata lizinom, aminokiselinom koju tijelo ne može samo proizvesti i koje nema u većini žitarica. Također je bezglutenska namirnica te je odlična za osobe osjetljive ne gluten.

Neke dobrobiti heljde na naš organizam:

- vlakna koje sadrži pomažu u regulaciji probave 

Tema dana: Đumbir

 

Đumbir (ingver, imber) je oštar, aromatični rizom tropske biljke Zingiber officinale koji je u daljem srodstvu s bananom. Obitelj Zingiber ima oko 25 vrsta koje se sve mogu naći u tropskim područjima. Naziv dolazi od sanskritske riječi singabera što znači rožnat.

Đumbir je udomaćen u prahistorijsko doba negdje na području južne Azije, u grčko vrijeme je u sušenom obliku donesen na Mediteran, a jedan je od najvažnijih začina u srednjovjekovnoj Europi. Portugalci su ga uveli u Afriku, a Španjolci su ga odnijeli na Karibe. Kolač “gingerbread” potječe iz vremena srednjeg vijeka, đumbirovo pivo dolazi iz 19. stoljeća kada se đumbir u prahu posipao povrh piva u engleskim tavernama.

Pikantnost đumbira proizlazi iz gingerola, kemijskog srodnika kapsaicina iz čili paprike i piperina iz papra. Gingeroli su slabo pikantni u usporedbi sa srodnicima i najlakše se mijenjaju tijekom sušenja i kuhanja. Kada se đumbir suši, molekula gingerola gubi malu grupu bočnih atoma i prelazi u šogaol koji je dvostruko pikantniji, to je razlog zašto je suhi đumbir uvijek pikantniji od svježeg. Termička obrada smanjuje pikantnost đumbira tako što se gingerol i šogaol konvertiraju u zingeron koji je samo manjim dijelom pikantan i ima slatkastu aromu.

Opširnije...