Politika privatnosti

Zaštita osobnih podataka i njihovo prikupljanje i korištenje | Politika privatnosti

 

Zaštita sigurnosti i privatnosti vaših osobnih podataka je za internet stranicu www.zdravanavika.hr i firmu u čijem je stranica vlasništvu, Zdrava navika Jdoo, za proizvodnju i trgovinu, od izuzetne je važnosti i njoj se redovito posvećujemo. Zato naše poslovanje provodimo sukladno pravnom okviru zaštite osobnih podataka i sigurnosti podataka u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji te najboljoj europskoj praksi. Cilj ove Politike Privatnosti zajedno s Općim uvjetima poslovanja je informiranje korisnika i/ili kupca stranice www.zdravanavika.hr koji osobni podaci se prikupljaju, na koji način se obrađuju i u koje svrhe se koriste, koje treće osobe će moći imati pristup tim informacijama te upoznaje korisnike usluga i/ili kupce s njihovim pravima u prikupljanju i daljnjoj obradi osobnih podataka, a sve u svrhu zaštite njihove privatnosti u širem smislu. Sve posredovane informacije strogo će se štiti od pristupa treće strane, što vam osigurava bezbrižno i nesmetano poslovanje s nama kao pružateljem usluga.

 

Ovom Politikom privatnosti obavezujemo se pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima i/ili korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovi podaci uklone s pojedinih lista. Korisnici i/ili kupci mogu nam se u svakom trenutku obratiti sa zahtjevom za izmjenu ili dopunu i/ili ažuriranje podataka koji se na njih odnose, kao i sa zahtjevom za očitovanje o tome u koje svrhe žele ili ne žele da se njihovi podaci obrađuju. Sve podatke o korisnicima strogo čuvamo i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

 

Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

Kako kontinuirano radimo na razvoju i unapređenju naših stranica koristeći razne tehnologije kojima poboljšavamo našu uslugu prema korisnicima ova Politika privatnosti podložna je promjenama. Ovu Politiku privatnosti stoga povremeno ažuriramo prema našoj diskrecijskoj ocjeni. Imajući u vidu navedeno, molimo da povremeno ponovno pročitate našu Politiku privatnosti kao i dokument Opći uvjeti poslovanja kako biste bili upoznati s eventualnim izmjenama ili dopunama istih.

 

Zaštita vaših osobnih podataka znači da:

 • Nikada nećemo zloupotrijebiti vaše osobne podatke na bilo koji način.
 • Vaš kontakt i osobne podatke nikada nećemo dati bilo kojoj trećoj strani.
 • Vaš kontakt i osobni podaci mogu se otkriti trećoj strani samo uz Vašu privolu.
 • Nećemo vam slati e-mailove na koje se niste registrirali.
 • Bilo kada se možete brzo i lako odjaviti iz bilo koje od naših e-mail lista.

 

Sve naše aktivnosti su u skladu s europskim zakonodavstvom (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC i Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) i nacionalnim zakonodavstvom Republike Hrvatske (Zakon o zaštiti osobnih podataka, Zakon o elektroničkom poslovanju, itd.). Rukovanje informacijama koje davatelj dobiva o Vama kada posjetite i koristite našu Internet stranicu, podliježe ovoj Politici privatnosti.

 

Način prikupljanja i vrste podataka koji se prikupljaju

 

Općenito, možete pregledavati i koristiti naše stranice bez da nam dostavljate bilo koje osobne podatke. Međutim, ovisno o tome što od naših usluga koristite, na pojedinim dijelovima stranica možemo Vas zatražiti da nam ih dostavite. U pojedinim slučajevima, ukoliko odaberete da nam ne želite dostaviti neki od ili bilo koji od podataka, nažalost nećete moći pristupiti nekim od usluga ili funkcija stranice.

 

Mi prikupljamo i pohranjujemo osobne podatke koje nam dostavite uz Vašu privolu kada god kupujete na Zdrava navika Jdoo stranicama, pristankom na zaprimanje naših novosti, kreiranjem korisničkog računa ili nas kontaktirate putem stranica.

 

Pojedine usluge koje pružamo korištenjem Zdrava navika Jdoo internet stranica zahtijevaju prikupljanje osobnih podataka korisnika i/ili kupaca, pri čemu prikupljamo samo osnovne podatke potrebne za naše kvalitetno pružanje usluga i to na sljedeće načine:

 

Izravno od strane Vas (Kupac/Korisnik) na način da nam ih sami dostavljate uz privolu i to u određenom opsegu podataka koji je bitan za pružanje odgovarajućih usluga. U svrhu pružanja odgovarajućih usluga dostavite nam sljedeće podatke koji su nam potrebni za zasnivanje ugovornog odnosa, odnosno radi pružanja usluga dostave ili informacije o određenim proizvoda iz našeg asortimana. Ti podaci uključuju podatke ili dio osobnih podataka: a) ime i prezime; b) adresu, mjesto i državu; c) kontakt broj telefona i/ili mobitela; d) kontakt podatke elektroničke pošte (e-mail adresa); e) dodatne napomene koje nam svojom voljom dostavite vezano uz realizaciju naše usluge.

 

Iz drugih izvora odnosno od naših poslovnih partnera ili iz javno dostupnih izvora (primjerice, podaci dostupni uvidom u telefonski imenik i druge javno dostupne servise);

 

Automatski posjetom našim internet (web) stranicama, aplikacijama i internet trgovini, pri čemu se radi o podacima koji su pridruženi mrežnim identifikatorima – kolačićima (adrese internetskih protokola te identifikatori kolačića, kao što je Google Analytics za praćenje interakcije korisnika i/ili kupaca).

 

Količina, odnosno opseg osobnih podataka koju prikupljamo ovise o vrsti usluge koju pružamo svojim korisnicima i/ili kupcima, kao i o pravnoj osnovi na temelju koje ih prikupljamo. Neprestano vodimo brigu o prikupljanju samo nužnog opsega osobnih podataka koji je potreban za postizanje zakonom utvrđene svrhe u koju se podaci obrađuju.

 

Kolačići koje koristimo na našim stranicama

 

Kolačić je mala podatkovna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenoj web-stranici. Kolačići se upotrebljavaju radi pružanja boljeg korisničkog iskustva svakom korisniku i/ili kupcu, spremanje preferencija korisnika i/ili kupaca, s ciljem da bi internet stranice radile učinkovitije, kao i za praćenje i ispitivanje korištenja te posjećenosti internet stranice.

 

Kolačići se također upotrebljavaju za praćenje uporabe interneta i izradu korisničkih profila, te za prikaz prilagođenih internetskih oglasa na temelju preferencija korisnika i/ili kupca.

 

Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na www.zdravanavika.hr internet stranici u potpunosti je vaša. Isključivanjem i/ili blokiranjem spremanja kolačića Vi i dalje može pregledavati stranice, međutim, postoji vjerojatnost da Vam u tom slučaju pojedine mogućnosti i/ili funkcionalnosti web-stranice neće biti dostupne, odnosno da će vrijeme potrebno za pristup pojedinim funkcijama internet stranice biti duže od uobičajenog.

 

Kolačiće koje prikupljamo na www.zdravanavika.hr pomažu nam da:

 • Naše stranice funkcioniraju kako korisnici očekuju
 • Čuvajmo Vaše podatke ukoliko za njih date privolu da ih se čuva
 • Pamtimo Vaše postavke korisničkih podatka ukoliko ste prijavljeni i ukoliko ste nam dozvolili da Vas pohranimo kao člana
 • Dozvoljavaju Vam da našu stranicu podijelite na pojedinim socijalnim mrežama kao što su Facebook, Tweeter, Instagram ili Pinterest
 • Poboljšavaju razinu sigurnosti stranice
 • Omogućuju nam personalni pristup prema Vama
 • Kontinuirano poboljšavamo naše usluge prema potrebama naših Kupaca/Korisnika
 • Činimo naše marketinške aktivnosti učinkovitijima

 

Predmetni mrežni identifikatori ili kolačići (engl. Cookies) mogu ostaviti tragove koji, u kombinaciji sa drugim identifikatorima i informacijama koje pružaju poslužitelji internetskih usluga, mogu poslužiti za identifikaciju korisnika i/ili kupca. Također, u navedenu svrhu prikupljamo i obrađujemo sljedeće podatke:

a) podatke o IP adresi;

b) podatke o korištenju pojedinih aplikacija;

c) podatke o navikama korisnika i/ili kupaca – navedene podatke kreiramo u svrhu profiliranja korisnika i/ili kupaca.

 

Količina, odnosno opseg osobnih podataka koje prikupljamo na stranicama www.zdravanavika.hr ovise o vrsti usluge koju Vam pružamo kao svojim korisnicima i/ili kupcima, kao i o pravnoj osnovi na temelju koje također možemo prikupljati podatke.

 

Neprestano vodimo brigu o prikupljanju samo nužnog opsega osobnih podataka koji je potreban za postizanje zakonom utvrđene svrhe u koju se podaci obrađuju.

 

U koje svrhe prikupljamo i obrađujemo osobne podatke

 

Osobne podatke prikupljamo kako bi mogli pružati, održavati, štititi i poboljšati svoje usluge vezane za kupnju ili informacije o određenim proizvoda iz našeg asortimana, kako bi razumjeli načine na koje koristite pružene usluge i upotrebljavate naše internet stranice te u svrhu izvršavanja ugovornih obveza. Takve podatke prikupljamo na temelju privole koju nam dajete kao korisnik i/ili kupac u jednu ili više točno određenih svrha, kao i u jednom od sljedećih slučajeva:

 

Izvršenje ugovornih obveza

 

Na stranicama www.zdravanavika.hr i firmi Zdrava navika Jdoo u čijem su ove stranice vlasništvu, prikupljamo i dalje obrađujemo osobne podatke korisnika i/ili kupaca u svrhu sklapanja i izvršenja ugovora, dostave naručenih proizvoda, savjetovanja i pružanja informacija o proizvodima i uslugama koje nudimo na stranicama, pružanja odgovarajućih dodatnih podataka za proizvode, rješavanja eventualnih prigovora te drugih radnji koje su povezane sa sklapanjem i izvršenjem ugovora u skladu s mjerodavnim propisima.

 

Pravnu osnovu za obradu osobnih podataka korisnika i/ili kupaca u prije navedene svrhe predstavlja nužnost sklapanja ugovora, odnosno, u slučaju da korisnik i/ili kupac uskrati davanje bitnih podataka, Zdrava navika Jdoo, firma neće biti u mogućnosti sklopiti ugovor i /ili poduzeti pojedine radnje vezane uz samo izvršenje sklopljenog ugovora.

 

Ispunjavanje zakonskih obveza

 

Za obradu osobnih podataka prikupljenih sa ove stranice www.zdravanavika.hr odgovoran je Zdrava navika Jdoo firma, sa sjedištem u Zadru, Republici Hrvatskoj.

 

Obvezujemo se da u skladu sa Zakonskim odredbama na temelju podnesenog pisanog zahtjeva korisnika i/ili kupaca na dolje naznačene kontakt podatke istima omogućiti pristup osobnim podacima koje obrađujemo o njima, ispravak netočnih osobnih podataka, brisanje osobnih podataka ili ograničenje obrade osobnih podataka, kao i upoznati ih s mogućnošću prigovora na obradu osobnih podataka te pravom na prenosivost podataka.

 

Primatelji s kojima dijelimo osobne podatke u svrhu izvršavanja ugovornih obveza

 

Nećemo dijeliti Vaše osobne podatke s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u sljedećoj točki i u situaciji kada to zahtijevaju posebni propisi.

 

Kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po Vašoj narudžbi podijeliti ćemo Vaše osobne podatke s:

 

1. Pružateljima usluge distribucije robe s kojima imamo trajni ugovor, a u svrhu ispunjavanje Ugovornih obveza iz narudžbe, isporuke narudžbe, slanje zemaljske pošte i elektroničke (e-mail) pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Vas zatražiti na uvid dokument kojim potvrđujete svoje osobne podatke, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa naručenih proizvoda i usluga s ove stranice i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ukoliko odbijete dati ove podatke, a što je Vaše pravo, paket Vam neće biti uručen.

 

Svoje pisane zahtjeve ili bilo kakve upite vezane uz ovu Politiku privatnosti pošaljite nam na slijedeće adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Izravna promidžba (marketing)

 

Vaše kontakt podatke možemo koristiti za slanje promidžbenih obavijestiti o našim proizvodima i uslugama ako ste nam za to dali svoju privolu za takvu obradu ili ako postoji naš opravdan interes za takvim radnjama, osim ako su od tih interesa jači interesi ili Vaša temeljna prava i slobode koja zahtijevaju zaštitu osobnih podataka.

 

Možemo koristiti kontakt podatke i osobno Vam se obratiti samo ukoliko ste nam za to prethodno dali svoju privolu, a na temelju opravdanog interesa za slanje promidžbenih obavijesti vezano uz naše usluge ili ponude koje pružamo, koristeći sve dostupne kanale za promidžbu, osim ako se ne usprotivite takvoj obradi.

 

Kako bi Vi kao naš korisnik i/ili kupac mogli od nas dobivati obavijesti koje odgovaraju Vašim željama i navikama, neophodno je da se koristimo određenim podacima za koje ste nam dali privolu za njihovu izradu ili dostavljanje Vama, sve dok se izrijekom ne usprotivite takvoj obradi podataka, odnosno povučete svoju ranije danu privolu/ prijavu za obradu.

 

Pravna osnova za obradu osobnih podataka u navedene svrhe je naš opravdan (legitiman) interes, osim ako su od tog interesa jači interes ili temeljna prava i slobode koja zahtijevaju zaštitu podataka.

 

Interne svrhe

Koristimo određene podatke korisnika i/ili kupaca isključivo za potrebe vlastitih evidencija, u svrhu zaštite legitimnih interesa korisnika i/ili kupaca i/ili nas. Primjerice, navedeno uključuje korištenje osobnih podataka u svrhu kreiranja ponuda koje zadovoljavaju potrebe i želje korisnika i/ili kupaca temeljem zahtjeva korisnika i/ili kupca.

 

 

 

Kao firma ovlašteni smo prikupljati podatke o potencijalnim korisnicima i/ili kupcima svojih usluga i/ili proizvoda. Ovi podaci uključuju osnovne podatke (ime i prezime, adresa elektroničke pošte), ali i interese potencijalnih korisnika i/ili kupaca koji nam se obraćaju sa željom da ih se informira i /ili im se ponudi određene proizvode i usluge.

 

Pravna osnova za prikupljanje u opisanom slučaju je privola korisnika i/ili kupca.

 

Vremensko trajanje čuvanja i obrade osobnih podataka

 

Osobne podatke registriranih Kupaca internet stranice www.zdravanavika.hr pohranjujemo na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija i šest mjeseci nakon prestanka registracije Kupca u kojem razdoblju će biti riješene eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja. Pohranjujemo osobne podatke registriranih korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i pogodnostima na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija.

 

Vaša prava kao korisnika/kupca

Pravo na pristup osobnim podacima

Vi kao kupac i/ili korisnik www.zdravanavika.hr stranica u svakom trenutku imate mogućnost da na temelju podnesenog pisanog zahtjeva, koji može biti i u obliku elektroničke pošte, pristupite svojim osobnim podacima koje obrađujemo, a po registraciji na stranici te pristupom na „profil“ gdje možete revidirati svoje osobne podatke koje ste prethodno podijelili s nama. Svaki kupac i/ili korisnik stranica www.zdravanavika.hr može zatražiti i od nas dobiti cjelovitu informaciju o svojim osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili, informirati se o svrsi obrade osobnih podataka zbog koje ih obrađujemo, o vrsti osobnih podataka koje obrađujemo, o primateljima ili kategorijama primatelja kojima su osobni podaci otkriveni ili će im biti otkriveni, o predviđenom vremenskom razdoblju obrade ili o kriterijima koji se koriste za utvrđivanje tog razdoblja.

 

Pravo na ispravak netočnih podataka

 

Obvezujemo se omogućiti ispravak netočnih osobnih podataka u svakom pojedinom slučaju kada se utvrdi da prikupljeni osobni podaci o korisniku i/ili kupcu nisu točni ili je došlo do promjene podataka korisnika i/ili kupca.

 

Pravo na brisanje osobnih podataka

 

Izvršiti ćemo brisanje osobnih podataka korisnika i/ili kupca u sljedećim slučajevima:

a) kada nam prikupljeni osobni podaci korisnika i/ili kupca više nisu nužni za ispunjenje svrhe obrade, odnosno prestankom svrhe obrade;

b) kada povučete privolu kao pravni temelj za obradu podataka, a ne postoji druga pravna osnova za obradu podataka;

c) kada nam Vi kao korisnik i/ili kupac uložite prigovor na obradu podataka (vidi više pod naslovom Pravo na ulaganje prigovora)

d) kada su osobni podaci nezakonito obrađeni;

e) kada se osobni podaci moraju brisati radi ispunjenja pravnih obveza iz prava Europske unije ili prave države članice kojem podliježe voditelj obrade podataka;

f) kada su osobni podaci prikupljeni u vezi s ponudom usluga informacijskog društva u odnosu na privolu djeteta.

Vi kao kupac i/ili korisnik www.zdravanavika.hr stranica imate pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). To možete učiniti zahtjevom na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i podaci će biti izbrisani unutar trideset dana. Podaci o kupovini preko web shopa ostaju pohranjeni u računu za dotičnu kupovinu shodno drugim Zakonskim obavezama.

 

Pravo na ograničenje obrade podataka

 

Ograničenje obrade osobnih podataka osigurati ćemo u slučajevima kada korisnik i/ili kupac osporava točnost podataka, kada je obrada nezakonita a korisnik i/ili kupac se protivi brisanju podataka te umjesto toga traži ograničenje njihove uporabe, kada voditelj obrade više ne treba osobne podatke za potrebe obrade, ali korisnik i/ili kupac traži podatke za ostvarenje pravnih zahtjeva, kao i u slučaju kada korisnik i/ili kupac uloži prigovor na obradu osobnih podataka temeljenu na legitimnom interesu Zdrave navike, uključujući i izradu profila korisnika i/ili kupaca.

 

Pravo na ulaganje prigovora

 

Korisnik i/ili kupac ima pravo na ulaganje prigovora na obradu osobnih podataka koji se odnose na njega ako se podaci obrađuju za potrebe legitimnog interesa voditelja obrade. U tom slučaju ćemo prestati obrađivati osobne podatke, osim ako dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu osobnih podataka u odnosu na prava korisnika i/ili kupca, odnosno u slučaju kada nam obrada podataka služi radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

 

Ukoliko se osobni podaci korisnika i/ili kupca obrađuju za potrebe izravne promidžbe korisnik i/ili kupac ima pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu za potrebe izravnog marketinga, osobito ako se osobni podaci koriste u svrhu izrade profila.

 

Svoje pisane zahtjeve, prigovore ili upite vezane uz odredbe ove Politike privatnosti pošaljite nam na slijedeće adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Sigurnosne mjere obrade osobnih podataka

 

Podaci koje prikupimo nalaze se u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između Vašeg računala i stranice www.zdravanavika.hr odvija sigurnim protokolom.

 

Zaštitu podataka uzimamo ozbiljno i poduzimamo razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako provodimo razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ne možemo jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice www.zdravanavika.hr te nismo odgovorni za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Mi se kao firma Zdrava navika Jdoo možemo odlučiti na pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU, a samo izvanredno izvan EU.

 

To će učiniti samo ako za tu zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti i ako je ugovoreno jamstvo te pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka iz EU.

 

Gdje obrađujemo osobne podatke

 

Osobne podatke korisnika i/ili kupaca ove stranice obrađujemo u Republici Hrvatskoj.

Uvjeti pod kojima se osobni podaci prosljeđuju trećim stranama

Osobne podatke naših korisnika i/ili kupaca prosljeđujemo trećim osobama (uključujući nadležna tijela) samo u sljedećim slučajevima:

- privole korisnika i/ili kupca

- radi ispunjenja zakonskih obveza

- kada je takva obrada nužna radi zaštite ključnih interesa korisnika i/ili kupaca

- upravljanje privolama

Aktivna uloga korisnika i/ili kupca u zaštiti privatnosti ogleda se u davanju privola kao dobrovoljnog, posebno informiranog i nedvosmislenog izražavanja želja ispitanika kojima on izjavom ili jasnom potvrdnom radnjom daje pristanak za obradu osobnih podataka. Upravljanje privolama podrazumijeva mogućnost da nas korisnik i/ili kupac aktivnom i nedvosmislenom radnjom ovlasti na prikupljanje i obradu pojedinih osobnih podataka u jednu ili više svrha (privola ispitanika), odnosno da na jednak način povuče ranije danu privolu radi prikupljanja i obrade osobnih podataka, u jednu ili više svrha.

 

Kome se obratiti?

 

Svoje pisane zahtjeve ili bilo kakve upite vezane uz ovu Politiku privatnosti pošaljite nam na slijedeću adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Izmjene i dopune Politike o zaštiti privatnosti

 

Zadržavamo pravo izmijeniti i dopuniti ovu Politiku u bilo kojem trenutku, bez davanja bilo kakve posebne obavijesti zainteresiranim osobama. Iz navedenog razloga preporuča se svim zainteresiranima da redovito provjeravaju sadržaj web-stranica plant.hr radi informiranosti oko ažurnog sadržaja ove Politike.

 

Korištenjem ove web stranice nakon izmijene ili ažuriranja korisnik prihvaća i suglasan je sa cijelim sadržajem ove politike privatnosti.

 

Za dodatne informacije molimo upoznajte se i sa sadržajem našim Općim uvjetima poslovanja.